Завршен тродневни тренинг за жене предузетнице у РРА Бачка

Image

У уторак, 2.11.2016. године почео је први дан тродневног тренинга за жене предузетнице „Развој предузетничких пројеката – доступност ЕУ фондова, припрема и писање предлога пројеката“. Тренинг за жене предузетнице за који се пријавило више од сто жена из Војводине организује ЕУ инфо поинт Нови Сад у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Бачка и Фондом "Европски послови".

„Овај тренинг је од изузетног значаја за чланице нашег удружења јер нам даје преко потребне вештине за писање европских пројеката“, сматра Новосађанка Наташа Петронијевић из Удружења Маме Новосађанке, једна од учесница скупа.


Циљеви тренинга су да се представе фондови ЕУ који се односе на предузетништво, охрабре жене да се баве предузетништвом, да им се пружи подршка у оснивању сопственог бизниса, као и подржи развој и унапређење вештина неопходних за писање предлога пројеката.
За три дана полазнице ће моћи да се упознају са правилима и процедурама приликом аплицирања, моћи ће да препознају одређене форме како то изгледа, који су основни кораци када се пише пројекат, и кроз који програм могу да траже средства, изјавио је један од предавача обуке из Фонда "Европски послови" Андрија Алексић.

Због великог интересовања, припреме за наредни тренинг су почеле!




Поделите

Корисни линкови