Регионална развојна агенција Бачка

Регионална развојна агенција Бачка основана је 28. априла 2010. године у Новом Саду у складу са Законом о регионалном развоју.

Чланови агенције су 16 локалних самоуправа са територије Бачке, и то: општине Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Бечеј, Србобран, Сремски Карловци, Оџаци, Кула, Врбас, Тител, Жабаљ, Апатин, Темерин и градови Нови Сад и Сомбор, као и три субјекта из јавног и приватног сектора: Слован прогрес д.о.о. Селенча, Европски покрет у Србији – Нови Сад, Центар за органску производњу Селенча.

Регионална развојна агенција Бачка има укупно 19 чланова.

Иницијатива за оснивање агенције покренута је од стране локалних самоуправа у Бачкој, у жељи да заједнички сарађују и реализују пројекте, кроз домаће и иностране програме, а у циљу оснаживања рада локалних самоуправа и унапређења општег друштвено - економског развоја овог дела Војводине.

Основа деловања Регионалне развојне агенције Бачка везана је за јачање институционалних капацитета локалних самоуправа, унапређење и подршку у реализацији развојних програма и пројеката на локалном и регионалном нивоу, оснаживање људског капитала кроз програме обуке и стручног усавршавања, и то посебно у оквиру области јачања малих и средњих предузећа, пројектног менаџмента, као и у оквиру подршке развоју пољопривреде, развоју туризма и другим секторима везаним за унапређење друштвено-економског развоја територије на којој делује.


Поделите

Корисни линкови