Панел и презентација програма

Image

У петак, 24. априла 2019., са почетком у 13 часова, у просторијама Пољопривредне стручне службе у Сомбору, Стапарски пут 35, биће одржан панел са темом „Изазови и потенцијали развоја ММСПП из угла приступа изворима финансирања“.


Панел се организује у оквиру пројекта „Унапређење капацитета мреже ЕНЕЦА предузетника за лобирање и фацилитацију приступа финансијама“ који спроводи ЕНЕKА у сарадњи са УСАИД Пројектом сарадње за економски развој.
Позивају се сви заинтересовани предузетници, представници микро, малих и средњих предузећа да присуствују дискусији и активно учествују у размени идеја и предлога за унапређење извора финансирања и приступа финансијама на локалном, али и националном нивоу у Републици Србији.

Након ове панел дискусије, очекује нас презентација програма "Покрени се за посао" који спроводи ЕНЕKА у сарадњи и уз финансијску подршку компаније Филип Морис. Програм се успешно реализује још од 2009. године у оквиру кога је до сада подржано 742 клијената из целе Србије из области пољопривреде, занатства, производње и услуга.

Програм „Покрени се за посао“ове године пружа:

- донацију у виду опреме, лиценци или сертификата, стандардизације и оптимизације неопходне за покретање или унапређење бизниса, у вредности до 10.000 долара, уз обавезно финансијско учешће у износу од 20 одсто вредности гранта;

- пословне и стручне обуке;

- сталну саветодавну и менторску помоћ.

У оквиру презентације одржаће се панел који ће се бавити темом изазова и потенцијала развоја ММСПП из угла приступа изворима финансирања, а на којој ће учесници имати прилику да активно учествују у размени идеја и предлога за унапређење приступа финансијама на локалном, али и националном нивоу у Републици Србији.

Презентацији могу присуствовати лица која тек планирају да покрену сопствени посао или они који имају већ регистрован посао и сви заинтересовани за ову тему.


Конкурс за нови, десети циклус националног програма „Покрени се за посао“ који спроводи ЕНЕKА уз подршку компаније Филип Морис у Србији отворен је од 15. јануара и трајаће до 31. априла 2019. године.

Агенда- Сомбор

 




Поделите

Корисни линкови