Одржан хакатон са темом Развој иновативних модела за креативне индустрије услед пандемије covid-19

Image

Регионална развојна агенција Бачка и Град Сомор су у оквиру пројекта “Креативне индустрије за нове градске привреде у региону Дунава –CINEMA” организовали хакатон са темом Развој иновативних модела за креативне индустрије услед пандемије covid-19. Хакатон је одржан од 5. - 8.2.2021. године путем ZOOM платформе.

Првог дана хакатона, учесницима је представљен пројекат као и методологије за развијање свог пословног модела. Два тима су своје идеје за пословне моделе представили 8. фебруара, где су чланови комисије на основу претходно утврђених критеријума донели одлуку о победничкој идеји.

Тим који је освојио највише бодова је тим Codepill који се састоји од три млада момка из Ниша. Победничка идеја везана је за област запошљавања, док су другопласирани представили идеју о подизању баштованства на виши ниво. Честитамо оба тима на учествовању и на одличним идејама и презентацијама.

Победнички тим као главну награду добија подршку РРА Бачка у припреми пословне идеје за програме Фонда за иновациону делатност који пружа подршку пословним идејама које долазе из области креативних индустрија.

Основни циљ CINEMA пројекта је унапређење стања иновативних оквира у области креативне индустрије и ревитализација градских језгара у дунавској регији. Пројекат се реализује до 31.12.2022. године, а укупна вредност пројекта је 2.249.073,50 евра.

Више о пројекту можете прочитати на интернет страници пројекта: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cinema 

 




Поделите

Корисни линкови