У Бачу и Вајској почеле обуке за самозапошљавање

Image

Општина Бач је у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Бачка у оквиру пројекта ’’Подстицање запошљавања теже запошљивих категорија становника на територији општине Бач’’ започела са спровођењем тренинга за све кориснике који су се у току фебруара и марта пријавили на ове обуке.

Наиме, у уторак и среду, у Вајској и Бачу, 23. и 24. јуна одржана су прва два дана обука од укупно 12 колико је предвиђено да се реализује до краја пројекта.

Тема ових дводневних обука била је израда бизнис плана, а на обукама је учествовало 30 незапослених лица која ће унапредити своје знање у вези са предузетништвом и могућностима самозапошљавања, а екперти ангажовани на пројекту ће свим заинтересованим корисницима пружити помоћ у обликовању пословне идеје и реализацији активности у вези са оснивањем и вођењем предузетничке радње.

Након завршених обука, сви полазници и корисници пројекта биће у прилици да конкуришу за средства за набавку опреме која им је потребна за обављање посла у ново отвореним предузетничким радњама.

У наредном периоду биће настављено са обукама на којима ће се обрађивати теме у вези са оснивањем предузетничке радње, њеним вођењем и слично.

Иначе, пројекат ’’Подстицање запошљавања тешко запошљиве категорије становника на територији општине Бач” се спроводи у оквиру ширег пројекта “Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” Немачке развојне сарадње који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.
Поделите

Корисни линкови