Нови ментори успешно завршили тренинг, сада нас је 70!

Image

Развојна агенција Србије је и ове године наставила сарадњу са Јапанском агенцијом за међународну сарадању (JICA) кроз пројекат “Успостављање и промоција менторинг услуге за МСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2”

Захваљујући овом пројекту више од 2000 корисника је имало могућност да добије 25 или 50 сати у току године бесплатног менторинга од стране специјализованих и сертификованих ментора.

До сада смо имали 58 активних ментора, а сада имамо још 12 нових. Нови ментори су успешно завршили стандардизовану обуку из области: Менторинг за зрела МСПП, Менторинг за почетнике у пословању, Управљање људсим ресурсима, Комуникације, Управљање производњим, Управљање финансијама и израда бизнис плана и Маркетинг.

Менторинг је бесплатна услуга, коју могу користити микро, мала и средња привредна друштва и предузетници (ММСПП), а заинтересовани корисници добијају свеобухватну подршку (у трајању од 25 до 50 сати) кроз индивидуални приступ у самој компанији. Власник и/или законски заступник привредног субјекта и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге развијају и спроводе акциони план који има за циљ побољшање пословних резултата. Више информација доступно је на сајту РАС www.ras.gov.rs , као и на интернет страницама акредитованих регионалних развојних агенција.




Поделите

Корисни линкови