Projekat CINEMA

Image

Članovi projektnog tima Regionalne razvojne agencije Bačka prisustvovali su sastanku projektnih partnera u Ljubljani (Republika Slovenija) od 20-23. septembra 2021. godine u okviru projekta CINEMA - Creative Industries for new urban economies in the Danube region (Kreativne industrije za nove gradske privrede u regionu Dunava).

Dvodnevni poslovni događaj održavao se u prostorijama domaćina - Privredne komore Slovenije, inače i nosioca gore pomenutog projekta, a obuhvatio je interaktivne treninge i radionice vezane za instrumente koji se koriste prilikom revitalizacije urbanih prostora za potrebe kreativnih industrija i međusobne razmene ideja u cilju dostizanja produktivnih i održivih rešenja za takve prostore. Takođe, to je bila i prilika da se projektni partneri upoznaju i sa predstojećim aktivnostima na projektu kao i da sumiraju dosadašnje rezultate.

Takođe, organizovan je i obilazak, kao primer dobre prakse revitalizacije urbanih prostora, ROG centru - kreativnom hub-u u nastajanju, koji će biti smešten u nekadašnjoj fabrici biciklova ROG. Ovaj prostor, nakon njegove obnove, biće mesto na kojem će se okupljati i povezivati kreativni i inovativni pojedinci iz kulturnih, obrazovnih i naučnih institucija kao i profitni i neprofitni subjekti iz Slovenije i inostranstva ali i društvo u celini.

Više o samom projektu i dosadašnjim aktivnostima može se videti na sledećim linkovima:

https://www.facebook.com/InterregCinema

https://www.youtube.com/channel/UCHAx87K5TN5IC0mjAJudL_Q

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cinema




Share