Produženje roka Javnog poziva: Javni poziv za inovativne poslovne modele kojima se diversifikuje proizvodnja električne energije, smanjuje energetski intenzitet privrede i omogućava snabdevanje čistom energijom, posebno za energetski ugrožene kupce

Image

Obaveštavamo Vas da je rok za podnošenje prijava u okviru Javnog poziva za inovativne poslovne modele kojima se diversifikuje proizvodnja električne energije, smanjuje energetski intenzitet privrede i omogućava snabdevanje čistom energijom, posebno za energetski ugrožene kupce (finansiran od strane Vlade Japana) produzen do 12. jula i ohrabrujemo da podnesete predloge projekata.

Sve informacije o javnom pozivu mozete pronaći OVDE

Podsećamo da predložena rešenja treba da doprinesu smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i smanjenju zagađenja životne sredine, diversifikaciji proizvodnje električne energije, da podstaknu razvoj novih grana privrede i ženskog preduzetništva, kao i da omoguće otvaranje novih radnih mesta i prekvalifikaciju radnika iz sektora i regiona koji se baziraju na upotrebi fosilnih goriva.

Takođe, podršku mogu dobiti i predlozi održivih modela poslovanja koji predstavljaju podršku privrednog sektora aktivnostima u cilju smanjenja energetskog siromaštva individualnih domaćinstava. To podrazumeva, na primer, podršku individualnim domaćinstvima koja trpe ili su ugrožena energetskim siromaštvom, u vidu olakšica u pristupu čistoj, jeftinijoj, sigurnijoj i efikasnijoj toplotnoj i električnoj energiji (zamena individualnih ložišta, vrste energenata i sl.), kao i u vidu olakšica u cilju povećanja energetske efikasnosti stambenih objekata (npr. zamena stolarije).

Za sva eventualna dodatna pitanja, možete kontaktirati Smiljku Živanović: smiljka.zivanovic@undp.org, telefon: 062 217 608.




Share