Poseta kompaniji Monarh - podrška Grada Novog Sada i Agencije privrednicima

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka je u saradnji sa Gradskom upravom za privredu u 2020.godini raspisala Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada Novog Sada. Kroz Javni poziv su odobrena bespovratna podsticajna sredstva za 33 privredna subjekta registrovana na teritoriji Grada Novog Sada u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 dinara. Sredstva su obezbeđena Ugovorom o godišnjoj članarini Regionalne razvojne agencije Bačka doo Novi Sad i Grada Novog Sada.

Cilj poziva je bio jačanje konkurentnosti, unapređenje poslovanja i internacionalizacije, kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, rast prihoda, unapređenje tehnologije procesa proizvodnje kao i podsticanje zaštite životne sredine privrednih subjekata na teritoriji Grada.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević je zajedno sa Miloradom Radojevićem, članom gradskog veća za privredu i direktoricom Agencije, Ivanom Krsmanović, obišao kompaniju Monarh, koja se bavi izradom korporativnih tekstilnih odevnih predmeta i opreme za ugostiteljske objekte, a kojoj je na konkursu odobrena subvencija od 500.000 dinara, za nabavku laserske mašine za krojenje.

Direktor RRA Bačka, Ivana Krsmanović izjavila je da će Agencija, čiji je Grad Novi Sad jedan od osnivača, nastaviti saradnju sa lokalnom samoupravom kako bi se privredi pružila maksimalna podrška.




Share