Održana zatvarajuća konferencija projekta Master 5!

Image

U Zagrebu je juče, 3. jula 2019. godine održana zatvarajuća konferencija projekta Master 5 - Development of Master School Model through Regional VET-Business Partnership.


Konferenciju je otvorio gospodin Dragutin Ranogajec, predsednik Hrvatske zanatske komore, a zatim je Janja Starc iz privredne komore Krško koja je nosilac projekta prezentovala projekat. Predstavnici projektnog tima su pojedinačno predstavili rezultate po radnim paketima, odnosno partnerskim zemljama.
U okviru zatvarajuće konferencije je održan i okrugli sto na temu razvoja modela majstorskih škola u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji u kom su učestvovali predstavnici projektnih partnera kao i predstavnici zanatske komore iz Zagreba, gospodin Mirza Šabić, predsednik komore i Spomenka Krebsz, predsednica odbora za stručno obrazovanje.

U dvodnevnom boravku u Zagrebu održan je i niz sastanaka projektnih partnera u cilju uspešnog završetka projekta i realizacije preostalih aktivnosti.

Projekat je odobren u okviru Erasmus + Programme of EU, na kom je Regionalna razvojna agencija Bačka partner na projektu. Nosilac projekta je Regionalna privredna komora Krško - Slovenija, a ostali partneri su: Opština Krško -Slovenija, Školski centar Krško-Sevnica iz Slovenije, Hrvatska zanatska komora, Zanatska škola-ustanova za obrazovanje odraslih – Hrvatska i Hrvatska ekonomska asocijacija - Nemačka. Pridruženi partner je Unija poslodavaca Vojvodine - Srbija.

Osnovni cilj projekta je podrška razvoju i mogućnostima razvoja višeg stručnog obrazovanja kroz regionalna partnerstva između prenosioca znanja, poslovnih i socijalnih partnera sa posebnim fokusom na potrebe za veštinama višeg nivoa stručnog obrazovanja.

Vrednost projekta je 334.333,5 eura (EU Grant 80%, kofinansiranje 20%), a vreme realizacije projekta je 1.9.2017.-31.8.2019. godine.




Share