Održana konferencija povodom početka projekta Agropodrška - podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka je juče, 20. februara održala konferenciju u hotelu “Veliki” povodom početka projekta Agropodrška- podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka koji je odobren kroz projekat UNDP-a Pomoć za trgovinu - podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji, a koji je finansiran od strane Vlade Ruske Federacije.

Cilj projekta je podrška razvoju ruralne ekonomije u regionu Bačka kroz održivo korišćenje lokalnih kapaciteta kako bi se unapredio kvalitet života lokalnog stanovništva.

Ukupna vrednost projekta je USD 21.260, a period realizacije je od novembra 2018. do jula 2019. godine.

Konferenciju je otvorila Nikolina Pupavac, predstavljajući ukratko projekat, dok se prisutnima sa više informacija o projektu Pomoć za trgovinu- podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji koji implementira Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) obratio Goran Simunović, koordinator projekta. Takođe, naglasio je značaj projekta koji implementira Razvojna agencija Bačka.

Marija Prokopić je održala prezentaciju o projektu, pružajući informacije o ciljevima projekta, kao i o aktivnostima koje će biti sprovedene u okviru projekta.

 

 




Share