Održana dvodnevna radionica za učenike SŠ "22. oktobar" u Žablju

Image

U okviru projekta „OSNAŽIVANjE MLADIH – Znanjem do posla faza 3“, koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine, Regionalna razvojna agencija Bačka (RRA Bačka) je održala dvodnevnu radionicu, 18. i 19. oktobra 2023. godine, za učenike završne godine SŠ „22. oktobar“ u Žablju.

Radionicu na temu „Biznis plan“ održale su zaposlene u RRA Bačka Andrea Stijepić i Milana Popović, dok je radionicu „Kako se predstaviti poslodavcu – razgovor za posao“ održao andragog, dr Ljiljana Dimitrijević.

U okviru radionice na temu „Biznis plan“ učenici završne godine srednje škole su pored same izrade biznis plana, imali priliku da nauče nešto više o tome šta predstavlja Agencija za privredne registre (APR), kako se registrovati kao privredni subjekt, razliku između preduzetnika i privrednog društva, o porezima i doprinosima, dok su u okviru radionice „Kako se predstaviti poslodavcu – razgovor za posao“ imali prilike da se susretnu sa pisanjem motivacionog pisma, CV-a i oprobaju se u intervjuu za posao.

RRA Bačka realizuje projekat već treću godinu za redom, a sve sa ciljem da se mladi iz regiona Bačke osnaže u oblasti implementacije poslovne ideje, te da im se omogući da se integrišu na tržište rada nakon završenog školovanja.

 

Više o projektu: https://www.rda-backa.rs/projekti/osnazivanje-mladih-znanjem-do-posla-faza-iii_180.html  




Share