Održan sastanak Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam i direktorice RRA Bačka

Image

U prostorijama RRA Bačka je 14. aprila održan sastanak Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića i direktorice Agencije Ivane Krsmanović u cilju jačanja saradnje i rada na zajedničkim regionalnim i međunarodnim projektima. Sastanku su prisustvovali i podsekretar Slavoljub Arsenijević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milan Jarić kao i Nikolina Pupavac, rukovodilac sektora za razvoj opština i MSP i Marija Prokopić, rukovodilac projekata za razvoj malih i srednjih preduzeća.

RRA Bačka u saradnji sa Sekratarijatom prati podsticajne mere i približava uslove konkursa klijentima koje raspisuje Sekretarijat za privredu i turizam, u skladu sa pružanjem podrške malim i srednjim preduzećima koje Agencija po Uredbi sa Ministarstvom privrede sprovodi. Direktorica RRA Bačka je naglasila značaj pomenute saradnje i napomenula da je RRA Bačka telo koje kontaktira direktno sa privrednicima i samim tim poseduje informacije o potrebama ovog sektora i da stoji na raspolaganju sekretarijatu kao podrška u ostvarenju gorenavedenog cilja. Na sastanku je tema bila i realizacija projekata iz oblasti zapošljavanja i turizma kao i ženskog i socijalnog preduzetništva.

Sekretar je istakao da RRA Bačka ostvaruje jedan od najboljih i najučinkovitijih rezultata u pružanju podrške preduzetničkom sektoru. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam svake godine raspisuje konkurse za samozapošljavanje i nabavku opreme, koji budu istaknuti na interenet stranici RRA Bačka. Agencija pruža savetodavnu uslugu kao podršku u pripremi dokumentacije i biznis plana prilikom apliciranja na pomenute konkurse.




Share