Održan Info dan o omladinskom preduzetništvu

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka je održala Info dan o omladinskom preduzetništvu 28. oktobra 2020. godine putem ZOOM platforme.

Na info danu su se prisutnima predstavili Marina Panić i Dejan Trivunović,nosioci oznake Brend Bačke, sa primerima dobre prakse prezentujući svoj preduzetnički put od samozapošljavanja do danas.
 
Marina je predstavnik preduzeća Panićagro17 iz Tovariševa, koje se bavi proizvodnjom lešnika i putera od lešnika, dok je Dejan Trivunović osnivač preduzeća "Beautiful day" proizvodeći sirupe od bilja.
 
Prisutni su čuli više o njihovom poslovanju, iskustvima, preprekama na koje su nailazili kao i o podršci koju su dobili od strane RRA Bačka.
 
Projekat kroz koji se realizovao Info dan nosi naziv "Osnaživanje mladih - Omladina i ruralni razvoj Bačke", a finasiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine. 
 
Cilj projekta je  osnaživanje i podizanje svesti mladih kroz info dan i primere dobre prakse privrednika, značaj ruralnog razvoja i unapređenje mladih privrednika iz Bačke koji nose oznaku Brend Bačke.
 
Na info danu su mladi imali priliku da čuju više o Razvojnoj agenciji Bačka, kao i o programima podrške koje sprovodimo po Uredbi sa Razvojnom agencijom Srbije.
 
Projekat se realizuje do 20.decembra 2020. godine, ukupne vrednosti  400.000,00 dinara.

 




Share