Održan hakaton sa temom Razvoj inovativnih modela za kreativne industrije usled pandemije covid-19

Image
Regionalna razvojna agencija Bačka i Grad Somor su u okviru projekta  “Kreativne industrije za nove gradske privrede u regionu Dunava – CINEMA” organizovali hakaton sa temom  Razvoj inovativnih modela za kreativne industrije usled pandemije covid-19. Hakaton je održan od 5-8.2.2021. godine putem ZOOM platforme.
 
Prvog dana hakatona, učesnicima je predstavljen projekat kao i metodologije za razvijanje svog poslovnog modela. Dva tima su svoje ideje za poslovne modele predstavili 8. februara, gde su članovi komisije na osnovu prethodno utvrđenih kriterijuma doneli odluku o pobedničkoj ideji.
 
Tim koji je osvojio najviše bodova je tim Codepill koji se sastoji od tri mlada momka iz Niša. Pobednička ideja vezana je za oblast zapošljavanja, dok su drugoplasirani predstavili ideju o podizanju baštovanstva na viši nivo. Čestitamo oba tima na učestvovanju i na odličnim idejama i prezentacijama.
 
Pobednicki tim kao glavnu nagradu dobija podrsku RRA Bačka u pripremi poslovne ideje za programe Fonda za inovacionu delatnost koji pruža podršku poslovnim idejama koje dolaze iz oblasti kreativnih industrija. 
 
 
Osnovni cilj CINEMA projekta je unapređenje stanja inovativnih okvira u oblasti kreativne industrije i revitalizacija gradskih jezgara u dunavskoj regiji. Projekat se realizuje do 31.12.2022. godine, a ukupna vrednost projekta je 2.249.073,50 evra.
 
Više o projektu možete pročitati na internet stranici projekta: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cinema 

 




Share