Održan 2. Događaj multiplikacije projekta Regio.Digi.Hub

Image

U okviru 8. Međunarodnog foruma o saradnji u Nišu, održan je događaj pod nazivom "2. Događaj multiplikacije" kroz projekat Regio.Digi.Hub - Regional Development Digital Education HUB - Edukativni digitalni HAB za podršku regionalnom razvoju.

Ovaj događaj je okupio više od 20 učesnika iz sektora regionalnog razvoja: regionalne razvojne agencije, državne službenike iz lokalne javne uprave, mala i srednja preduzeća, trenere i kreatore politika.

Na događaju je prezentovan projekat, kao i rezultati istog u okviru kog je izrađena Inovativna trening metodologija i trening materijali na 15 različitih tema.

Trening materijali su postavljeni na platformu pod nazivom Regio.Digi.Hub Academy koja je kreirana kroz projekat a na kojoj će treneri iz oblasti regionalnog razvoja imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine i dobiju sertifikat nakon uspešno završenog kursa.

U okviru prezentacije kreiran je QR kod putem kog su svi učesnici pristupili kursu i materijalima na svojim uređajima, gde su uz uputstvo o korišćenju dobili sve neophodne informacije o pregledu materijala i polaganju kursa.

Ovim putem pozivamo sve učesnike iz sektora regionalnog razvoja da pristupe platformi i steknu neophodne kompetencije za trenutno aktuelne teme koje će koristiti prilikom održavanja obuka. https://academy.regiodigihub.eu/ 

Cilj projekta je izgradnja kapaciteta obrazovanja (VET sistem) za podršku regionalnom razvoju na evropskom nivou pronalaženjem najbolje kombinacije pristupa “odozdo prema gore” i liderstva koje uključuje edukatore, trenere i polaznike sa najrelevantijih strateških nivoa.

Projekat se realizuje kroz Erasmus + Program Evropske unije od 01.01.2022 - 31.12.2023. godine.




Share