Odobren projekat „Održivost ujedinjenja“

Image

U okviru poziva koji je bio otvoren do marta 2017. godine programa „Evropa za građane i građanke” za meru 2.1 Bratimljenje gradova podneto je ukupno 482 predloga projekata iz 24 države, a odobreno je 134 projekta.

Od ukupno 9 podnetih predloga projekata sa nosiocima iz Republike Srbije, odobrena su 4 od kojih je i projekat Opštine Bački Petrovac pod nazivom „Sustainability of Unification“.

Prošle godine je Opština Bački Petrovac zajedno sa svojim partnerima uspešno sprovela projekat „United in one Union“ koji je imao je za cilj predstavljanje Evropske unije kao Unije podrške sa aktivnim i svesnim građanima koji učestvuju u svim sferama života svoje lokalne zajednice.

Centralne projektne aktivnosti vezane su za termin događaja Slovačkih Narodnih Svečanosti koje se odvijaju svake godine prvi vikend u avgustu, a jedna su od većih manifestacija u ovoj regiji. S obzirom na veliku frekventnost ljudi iz zemlje i regiona u ovom periodu, očekuje se ostvarivanje maksimalnih rezultata.

Jedan od partnera na ovom projektu je i naša agencija - Regionalna razvojna agencija Bačka. Radujemo se još jednoj uspešnoj saradnji i realizaciji projekta.

http://www.backipetrovac.rs/vesti/projekat-odrzivost-ujedinjenja




Share