Novi mentori uspešno završili trening, sada nas je 70!

Image

Razvojna agencija Srbije je i ove godine nastavila saradnju sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradanju (JICA) kroz projekat “Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2”

Zahvaljujući ovom projektu više od 2000 korisnika je imalo mogućnost da dobije 25 ili 50 sati u toku godine besplatnog mentoringa od strane specijalizovanih i sertifikovanih mentora.

Do sada smo imali 58 aktivnih mentora, a sada imamo još 12 novih. Novi mentori su uspešno završili standardizovanu obuku iz oblasti: Mentoring za zrela MSPP, Mentoring za početnike u poslovanju, Upravljanje ljudsim resursima, Komunikacije, Upravljanje proizvodnjim, Upravljanje finansijama i izrada biznis plana i Marketing.

Mentoring je besplatna usluga, koju mogu koristiti mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici (MMSPP), a zainteresovani korisnici dobijaju sveobuhvatnu podršku (u trajanju od 25 do 50 sati) kroz individualni pristup u samoj kompaniji. Vlasnik i/ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge razvijaju i sprovode akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata. Više informacija dostupno je na sajtu RAS www.ras.gov.rs, kao i na internet stranicama akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.




Share