Женска парламентарна мрежа у Оџацима на округлом столу о положају жена

Image

Јуче је у скупштинској сали Спортско пословног центра у Оџацима одржан први у низу округлих столова посвећених унапређењу положаја жена и њиховом економском оснаживању у организацији Женске парламентарне мреже  Скупштине АП Војводине и Женске одборничке мреже Скупштине општине Оџаци.

На првом округлом столу представљени су примери добре праксе, било је речи о положају  и улози жена као лидерки и жена у политици, о односу медија према женама као и о женском  предузетништву, економском оснаживању жена у руралним подручјима и о развоју туризма у погледу економског оснаживања жена.

Миа Страјин координаторка Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине, истакла је да  је циљ одржавања округлих столова пружање подршке женама на локалу, да им пренесемо искуства,  примере добре праксе и да их мотивишемо да се у што већем броју изборе за што више места у политици,  за позиције на којима се доносе важне одлуке и да им помогнемо у удруживању и економском оснаживању.

Округлом столу присуствовао је и Александар Софић, директор Регионалне развојне агенције Бачка који је  представио „Start up“ програме намењене женском предузетништву и економском оснаживању жена.

Драгана Стевић, координаторка Женске одборничке мреже у Скупштини општине Стара Пазова искористила је ову прилику  како би поделила са својим колегиницама пример добре праксе као и своја запажања, мишљења али и неизоставну подршку у раду.

„Драго нам је што је Покрајина у нама препознала партнера да разменимо искуства, примере добре праксе и да подржимо наше жене у напорима да економски ојачају“, рекла је Огњена Субин, координаторка Женске одборничке мреже у Скупштини општине Оџаци.




Поделите

Корисни линкови