Завршен други сет радионица кроз пројекат „ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“!

Image

Oдржали смо шест радионица кроз пројекат „ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“, путем Zoom платформе. Тема на радионицама је била „Еколошки и инфраструктурни ризик од отпада у случају природних катастрофа и протоколи за поступање са органским отпадом у случају природних катастрофа“. Учесници на радионицама били су припадници 25 локалних самоуправа са територије Бачке и Срема, и то: чланови кризних штабова ЈЛС, запослени у одељењима за заштиту животне средине и заштиту од природних катастрофа, у јавним комуналним предузећима, Црвеном крсту, ватрогасним јединицама, сви заинтересовани припадници јавних установа, као и цивили.

Уз помоћ експерата који су водили радионице, проф. др Атиле Бездана и проф. др Бошка Благојевића са Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду, упознали смо се са еколошким принципима, заштити вода и земљишта, анализи исплативости трошкова (Cost benefit analysis), заштити од вода, очувању биосфере и заштити биодиверзитета, опасним супстанцама и управљању отпадом.

Пројекат “Мултисекторски приступ непогодама у Осјечко-барањској жупанији и Аутономној покрајини Војводини - ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ (TOGETHER WE STAND)“ се реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014-2020, а укупна вредност износи 1.797.180,20 евра.

Циљ пројекта је интегрисање прекограничног, вишесекторског приступа који подиже виши ниво спремности за катастрофе, као и заједничко деловање у случају великих поплава или несрећа које укључују опасне хемикалије или друге опасне материје и санацију животне средине кроз координисано управљање катастрофама и отпадом користећи најбоље праксе ЕУ.

Више о пројекту можете прочитати на:
https://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/project/together-we-stand/ 
https://www.facebook.com/projektTWS 




Поделите

Корисни линкови