Успешно реализована последња онлине радионица оквиру пројекта ADRISEISMIC

Image

Регионална развојна агенција Бачка је 28. новембра 2022. године реализовала четврту (уједно и последњу) онлајн радионицу у оквиру пројекта Нови приступи за сеизмичко унапређење и обнову јадранских и јонских историјских урбаних центара – ADRISEISMIC.
Као и до сада, радионицу је водио стручни тим консултаната из области земљотресног инжењерства а теме које су обрађиване биле су презентација и валидација акционих планова, смерница за могућа побољшања техничке регулативе у вези сеизмичког ојачања и тренинг програма насталих током имплементације ADRISEISMIC пројекта.


На самом почетку, стручну јавност у Републици Србији укључујући и представнике Регионалних развојних агенција и локалних самоуправа који су присуствовали радионици, мр Олга Ђурић-Перић, дипл. инж. грађ., вођа тима и директор ASMEC Consultants d.o.o. је информисала о статусу пројекта ADRISEISMIC.


Након тога од стране др Светлане Брзев, дипл. инж. грађ., председнице Српског удружења за земљотресно инжењерство (SUZI) и професора на Универзитету Британске Колумбије (Канада) и др Марка Маринковића, дипл. инж. грађ., доцента на Грађевиском факултету Универзитета у Београду је презентован пројектни радни пакет WPT2 који је обухватио теме: Процена ризика од земљотреса за споменике културе применом ADRISEISMIC методологије и Предлог акционог плана за заштиту споменика културе у Бачкој.


Смернице („Roadmaps“) за могућа побољшања техничке регулативе у вези сеизмичког ојачања у Републици Србији је тема пројектног радног пакета WPT1 која је такође презентована присутнима од стране др Борка Булајић, дипл. инж. грађ., ванредног професора на Факултету техничких наука у Новом Саду.


На самом крају др Марко Маринковић присутне је информисао о теми радног пакета  WPT3  -Презентација и валидација ADRISEISMIC тренинг пакета за јавне службенике и волонтере. Све актуелности у вези са пројектом, као и резултате размене и систематизације знања и пракси пројектних партнера везаних за изазове управљања сеизмичким ризицима у Јадранско-јонском региону можете пратити путем друштвених мрежа:

Adriseismic Twitter: https://twitter.com/adriseismic  
Adriseismic Facebook: https://www.facebook.com/Adriseismic/  
Adriseismic LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/adriseismic 




Поделите

Корисни линкови