Успешан завршетак пројектних активности „Оснаживање младих – знањем до посла“

Image

Регионална развојна агенција Бачка већ другу годину за редом реализује дводневне радионице „Бизнис план“ и „Како се представити послодавцу – Разговор за посао“ кроз пројекат под називом „Оснаживање младих – знањем до посла“, с циљем да се млади из региона Бачке оснаже у области имплементације пословне идеје, те да им се омогући да се интегришу на тржиште рада након завршеног школовања.

У другој фази пројекта, у октобру и новембру месецу одржане су четири дводневне радионице, и то у општини Бечеј у Економско-трговинској школи Бечеј, општини Врбас у Гимназији „Жарко Зрењанин“, општини Кула у Економско-трговинској школи Кула и у општини Апатин у Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“.

Радионицу на тему „Бизнис план“ одржале су запослене у РРА Бачка Андреа Стијепић и Милана Поповић, док је за други дан радионице „Како се представити послодавцу – разговор за посао“ ангажован предавач – андрагог, др Љиљана Димитријевић.

Првог дана радионице на тему „Бизнис план“ ученици завршне године средње школе су поред саме израде бизнис плана, имали прилику да науче нешто више о томе шта представља Агенција за привредне регистре (АПР), како се регистровати као привредни субјект, разлику између предузетника и привредног друштва, о порезима и доприносима, док су у оквиру другог дана радионице „Како се представити послодавцу – разговор за посао“ имали прилике да се сусретну са писањем мотивационог писма, ЦВ-а и опробају се у интервјуу за посао.

Пројекат „Оснаживање младих – знањем до посла – фаза 2“, финансиран је од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине.

На четири радионице које смо реализовали у другој фази пројекта, присуствовало је укупно 104 ученика.

Завршетком и последње две радионице које су реализоване у току прошле недеље, све пројектне активности предвиђене на овом пројекту су успешно завршене.

Више о пројекту: https://www.rda-backa.rs/projekti/osnazivanje-mladih-znanjem-do-posla-faza-ii_173.html   




Поделите

Корисни линкови