Реализована трећа мобилност кроз пројекат "FTTI" у Турској

Image

Током прошле недеље, 29. јануара – 2. фебруара 2024. године, у месту Афионкарахисар у Турској је одржана трећа мобилност кроз пројекат Од традиције до иновације.

Тема мобилности које се организују у оквиру овог пројекта је израда предмета на традиционалан начин, односно учење ручних заната. У току одржавања прве две мобилности у Шпанији (Хуелва) и Србији (Нови Сад) у 2023. години, учесници су научили да плету и да праве предмете од глине, а сада су у Турској научили и да шију кожу и праве предмете од коже – новчанике, футроле, привезке...

Млади до 25 година из Турске, Шпаније и Србије су имали прилику да унапреде своја знања и вештине у наведеној области, као и да посете радионице у којима се цео процес производње обавља без учешћа машина.

Циљ пројекта је оспособљавање младих из области ручних заната, а како би унапредили вештине и повећали могућност запошљавања у овом сектору.

Пројекат Од Традиције до иновације - FTTI се реализује у оквиру Еразмус + програма, 1.11.2022. – 1.5.2024. укупне вредности 60.000 евра.




Поделите

Корисни линкови