Реализована друга мобилност кроз пројекат FTTI у Новом Саду

Image

Током прошле недеље, 25 – 29. септембра 2023. године је у Новом Саду одржана друга мобилност кроз пројекат Од традиције до иновације. Регионална развојна агенција Бачка је била домаћин мобилности која је окупила младе из Шпаније, Холандије, Турске и Србије.

Млади су похађали курс из глине, где су првог дана у Културној станици Свилара имали прилике да чују више о материјалу и основним техникама израде предмета од глине. Учесници су на бисквитираном предмету од глине сликали по жељи. Преостале дане су у просторијама Удружења уметника Гемини кроз практичан рад учили основне технике настајања предмета од глине од самог почетка па до краја процеса. Уз различите технике су израђивали шоље и тањириће. Опробали су се и на грнчарском точку правећи чиније за мусли. Последњи дан мобилности смо посетили Атеље Сигети где је Стеван Сигети, уметник из области керамике, представио различите предмете израђене од глине, као пример добре праксе.

Пројекат Од Традиције до иновације - FTTI се реализује у оквиру Еразмус + програма, 1.11.2022. – 1.5.2024. укупне вредности 60.000 евра.




Поделите

Корисни линкови