Пројекат CINEMA

Image

Чланови пројектног тима Регионалне развојне агенције Бачка присуствовали су састанку пројектних партнера у Љубљани (Република Словенија) од 20-23. септембра 2021. године у оквиру пројекта CINEMA - Creative Industries for new urban economies in the Danube region (Креативне индустрије за нове градске привреде у региону Дунава).

Дводневни пословни догађај одржавао се у просторијама домаћина - Привредне коморе Словеније, иначе и носиоца горе поменутог пројекта, а обухватио је интерактивне тренинге и радионице везане за инструменте који се користе приликом ревитализације урбаних простора за потребе креативних индустрија и међусобне размене идеја у циљу достизања продуктивних и одрживих решења за такве просторе. Такође, то је била и прилика да се пројектни партнери упознају и са предстојећим активностима на пројекту као и да сумирају досадашње резултате.

Такође, организован је и обилазак, као пример добре праксе ревитализације урбаних простора, ROG центру - креативном hub-u у настајању, који ће бити смештен у некадашњој фабрици бициклова ROG. Овај простор, након његове обнове, биће место на којем ће се окупљати и повезивати креативни и иновативни појединци из културних, образовних и научних институција као и профитни и непрофитни субјекти из Словеније и иностранства али и друштво у целини.

Више о самом пројекту и досадашњим активностима може се видети на следећим линковима:

https://www.facebook.com/InterregCinema 

https://www.youtube.com/channel/UCHAx87K5TN5IC0mjAJudL_Q 

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cinema 




Поделите

Корисни линкови