Произвођачи из Бачке у посети сајму у Верони

Image

Једна од активности које је реализовала Регионална развојна агенција Бачка, кроз Grant „AgriSupport – Supporting Rural Economy growth in the Region Bačka“ одобрен од стране UNDP-а кроз пројекат “Aid for Trade: Support to Productive Capacities in the Agro-industrial Sector in Serbia” финансиран од стране Руске федерације, била је и студијска посета сајму „Sol&Agrifood“ у Верони, Италија, од 7-9. априла ове године.

Овај сајам у трајању од четири дана садржао је најзначајнија догађања, сусрете, дегустацију и циљано усмерене радионице за интензивирање контаката међу излагачима и пословним посетиоцима, заједно са богатим програмом конвенција, које нуде расправе и анализе о темама повезаним са понудом и тражњом у Италији, Европи и свуда у свету.

Делегацију која је посетила сајам чинило је 10 произвођача из Бачке који теже извозу својих производа, склапању пословних партнерстава и прикупљању информација о новим начинима пласмана, дизајна и промоције својих производа. Произвођачи из Бачке успоставили су контакт са циљаним произвођачима и дистрибутерима из Италије, у сврху даљег повезивања и сарадње. Такође, након посете сајму родиле су се нове идеје о побољшању квалитета производа, повећању асортимана и употреби нових технологија у производњи.

Циљ самог одласка на сајам јесте да се у будућности производи из Бачке попут хладно цеђеног уља, вина, ратлука, козјег сира, меда, освежавајућих напитака од биља, производа од лешника, јагода и лаванде, нађу на тржишту Италије, па и остатка светског тржишта.

Регионална развојна агенција Бачка наставиће да пружа подршку малим произвођачима из Бачке, како би наставили да расту, развијају се и освајају тржиште.

Циљ пројекта “AgriSupport – Supporting Rural Economy growth in the Region Bačka“ је подршка развоју руралне економије у региону Бачка коришћењем одрживих локалних капацитета како би се побољшао квалитет живота локалног руралног становништва, а период реализације је од новембра 2018. до јула 2019. године.

 
Поделите

Корисни линкови