Продужен рок за пријаву за учешће у Програму подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2021. години

Image

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је продужен рок за пријаву за учешће у Програму подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2021. години. Компаније се могу пријавити до 25.11.2021. године.

Такође, увећан је и буџет предвиђен за реализацију Програма, са 230.000.000,00 на 374.000.000,00 динара.

Програм подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (МНК) је вишегодишњи програм усмерен на јачање пословних капацитета домаћих привредних друштава како би постали добављачи великих мултинационалних компанија или проширили постојећу сарадњу са МНК.

Програм је намењен произвођачима у секторима аутомобилске индустрије, уређаја и компоненти за аутомобилску индустрију (пластика, гума, машине и опрема), обраде метала, потом произвођачима машина и опреме за друге намене, сектору гуме и пластике, произвођачима кућних апарата и делова кућних апарата, као и сектору електричних и електронских система и елемената електричних и електронских система.

За учешће у Програму могу се пријавити привредна друштва регистрована у Србији која испуњавају или могу испунити услове за укључење у ланац добављача МНК, као и она привредна друштва која се већ налазе на листи добављача мултинационалних компанија и активни су добављачи.

Програмом су обезбеђена су бесповратна средства за куповину и инсталацију индустријских робота или опреме неопходне за аутоматизацију, дигитализацију или оптимизовање производних процеса. Средства могу бити опредељена и за адаптацију производних хала, куповину и инсталацију аутономних робота са способношћу учења и кобота, израду и имплементацију софтверских решења у циљу оптимизације постојећих производних процеса, опрему за међуфазну контролу квалитета и квалитета готових производа, као и за консултантску подршку за оптимизацију производних процеса, за увођење или унапређење корпоративног управљања и за сертификацију система квалитета према захтевима специфичних индустријских стандарда.

Све информације о Програму и пријави можете пронаћи ОВДЕ или се можете обратити за додатне информације на dobavljaci@ras.gov.rs . Важење Јавног позива је са 60 дана, продужено на 90 дана, односно последњи рок за пријаву је 25. новембар 2021. године.

Од покретања овог програма 2019. године, ово је четврти јавни позив, а до сада кроз три позива је укупно 39 корисника, односно домаћих привредних друштава којима су одобрене мере интервенције и одлучено о додели средстава подршке.
Поделите

Корисни линкови