Представници РРА Бачка на 8. Међународном форуму о сарадњи

Image

Представници РРА Бачка учествовали су на 8. Међународном форуму о сарадњи који је одржан 2. и 3. новембра 2023. године у Научно-технолошком парку Ниш. Форум је окупио привреднике из земаља региона, представнике државних институција, привредних комора, развојних агенција, научно-технолошких паркова, као и других организација које пружају подршку привреди и локалном развоју. Циљ овог догађаја је размена информација и искуства, промовисање програма подршке за предузетништво, као и успостављање нових пословних контаката и будуће сарадње.

Првог дана Форума одржан је панел на тему менторинга и његове улоге у унапређењу перформанси МСП (малих и средњих предузећа) и одрживог раста МСП. Учесници панела – експерти из Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA), ментори из Републике Србије и Републике Српске, затим власници компанија којима је пружена менторинг подршка, говорили су о значају менторске подршке у пословању и увођењу иновација у саму организацију пословања, како би се повећала продуктивност, као и економичност пословања, а запосленима били обезбеђени бољи услови за рад.

У оквиру Форума организован је састанак представника свих развојних агенција из Републике Србије и Републике Српске, на коме се говорило о потенцијалима за међусобну сарадњу, будућим партнерствима за учешће на пројектима у области регионалног развоја, као и о могућностима за унапређење услуга које развојне агенције пружају привреди. Такође, на састанку су презентовани примери добре праксе – успешно реализовани пројекти три развојне агенције из Републике Србије и две развојне агенције из Републике Српске.

Регионална развојна агенција Бачка је упознала присутне са пројектом Regio.Digi.Hub - Regional Development Digital Education HUB - Едукативни дигитални ХАБ за подршку регионалном развоју, чији је циљ изградња капацитета образовања (ВЕТ систем) за подршку регионалном развоју на европском нивоу проналажењем најбоље комбинације приступа “одоздо према горе” и лидерства које укључује едукаторе, тренере и полазнике са најрелевантнијих стратешких нивоа из области регионалног развоја.




Поделите

Корисни линкови