Посета компанији Монарх - подршка Града Новог Сада и Агенције привредницима

Image

Регионална развојна агенција Бачка је у сарадњи са Градском управом за привреду у 2020.години расписала Јавни позив за доделу бесповратних средстава за подршку развоја микро и малих предузећа и предузетника на територији Града Новог Сада. Кроз Јавни позив су одобрена бесповратна подстицајна средства за 33 привредна субјекта регистрована на територији Града Новог Сада у укупном износу од 15.000.000,00 динара. Средства су обезбеђена Уговором о годишњој чланарини Регионалне развојне агенције Бачка доо Нови Сад и Града Новог Сада.

Циљ позива је био јачање конкурентности, унапређење пословања и интернационализације, креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему, раст прихода, унапређење технологије процеса производње као и подстицање заштите животне средине привредних субјеката на територији Града.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић је заједно са Милорадом Радојевићем, чланом градског већа за привреду и директорицом Агенције, Иваном Крсмановић, обишао компанију Монарх, која се бави израдом корпоративних текстилних одевних предмета и опреме за угоститељске објекте, а којој је на конкурсу одобрена субвенција од 500.000 динара, за набавку ласерске машине за кројење.

Директор РРА Бачка, Ивана Крсмановић изјавила је да ће Агенција, чији је Град Нови Сад један од оснивача, наставити сарадњу са локалном самоуправом како би се привреди пружила максимална подршка.




Поделите

Корисни линкови