Отварајућа конференција пројекта „Негом до општег благостања“

Image

У просторијама Confartigianto Imprese Vicneza, у Вићенци је 26. и 27.1.2023. године одржана отварајућа конференција на пројекту Enhancing Wellbeing Through Beauty Care (Негом до општег благостања). Поред домаћина, представника Confartigianto Imprese Vicneza, отварајућој конференцији су присустовали представници Hair and Beuty Federation са Млате, Обмочне обрто-Подјетниска Зборница Кршко из Кршког, представници Регионалне развојне агенције Бачка, као и представници Leadership Consultancy and training service d.o.o. са Малте, који су и главни партнери на пројекту.

Након уводних обраћања домаћина као и представника партнера, на конференцији се разговарало о динамици спровођења пројектних активности, као и о временском оквиру за реализацију активности. Основни циљ пројекта је развој специјализованих акредитованих курсева ради унапређења вештина пружаоца услуга у области неге косе и пружању козметичких услуга, кроз холистички (хуманији) приступ корисницима услуга. Једна од првих активности на пројекту је и израда анализе потреба представника сектора фризерских и козметичких услуга, која ће бити основа за креирање иновативних курикулума у поменутој области.

Пројекат Enhancing Wellbeing Through Beauty Care је одобрен у оквиру програма Erasmus +, компоненти KA210-VET - small scale partnerships in vocational education and training, за период од 1.9.2022. до 1.9.2024., укупне вредности 60.000 евра.




Поделите

Корисни линкови