ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ - Реализоване радионице „Бизнис план“ и „Како се представити послодавцу

Image

Регионална развојна агенција Бачка одржала је и преостале две дводневне радионице под називом „Бизнис план“ и „Како се представити послодавцу - Разговор за посао“, у општини Бачка Паланка у ССШ „Радивој Увалић“ и у општини Бачки Петровац у Гимназији „Јан Колар“.
Радионицу на тему „Бизнис план“ одржале су Марија Прокопић и Андреа Стијепић, тренери на ову тему из РРА Бачка, док је за други дан радионице „Како се представити послодавцу – разговор за посао“ ангажован предавач – андрагог, др Љиљана Димитријевић.


Првог дана радионице на тему „Бизнис план“ ученици су поред саме израде бизнис плана, имали прилику да чују и о томе шта представља Агенција за привредне регистре (АПР), како се регистровати као привредни субјект, разлику између предузетника и привредног друштва, о порезима и доприносима, док су у оквиру другог дана радионице „Како се представити послодавцу – разговор за посао“ имали прилике да се сусретну са писањем мотивационог писма, ЦВ-а и симулацијом интервјуа за посао.


Радионице су реализоване кроз пројекат „Оснаживање младих – знањем до посла“, који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и биле су намењене ученицима завршних година средње школе.


На четири радионице које смо реализовали присуствовало је укупно 84 ученика, где смо кроз дводневне радионице покушали да им приближимо како да дефинишу своју пословну идеју и интегришу се на тржиште рада након завршеног школовања, а што је у складу са циљем пројекта.
Завршетком и последње две радионице, све пројектне активности предвиђене на овом пројекту су успешно реализоване.


Више о пројекту: https://www.rda-backa.rs/projekti/osnazivanje-mladih-znanjem-do-posla_168.html




Поделите

Корисни линкови