Одржане обуке у средњим школама у оквиру пројекта ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ – Развој пословне идеје

Image

У оквиру пројекта ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ – Развој пословне идеје, запослени из РРА Бачка одржали су две дводневне обуке за завршне разреде средње школе.


Циљ пројекта је едукација ученика средњих школа са територије Бачке кроз неформално образовање у области развоја пословне идеје, а како би се унапредили знање и компетенције младих који се стичу у процесу целоживотног учења.
Обуке су одржане у гимназији Јан Колар у Бачком Петровцу и у Пољопривредној школи у Бачу, а ученици су имали прилику да науче о:
- Design thinking-u – метода којом се развијају пословне идеје и којом се на креативан начин може доћи до решења за одређене проблеме или креирања иновативних производа и услуга, а која обухвата активности попут истраживања, дефинисања проблема, креирања идеја и решења, рестирања и имплементације.
- Бизнис плану – практична израда пословног плана на креираном обрасцу, која служи за тестирање пословне идеје. Приликом израде бизнис плана врши се анализа стања тржишта, конкуренције, добављача, потенцијалних купаца, те SWOT анализа, а затим се предвиђају приходи и трошкови, како би се добила коначна оцена успешности пословне идеје.


Пројекат се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине, а више о пројекту можете погледати ОВДЕ .
Поделите

Корисни линкови