Одржана завршна конференција пројекта „Подстицање запошљавања теже запошљивих категорија становништва у општини Бач"

Image

Завршна конференцијa која је организована у оквиру пројекта „ПОДСТИЦАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ КАТЕГОРИЈА СТАНОВНИШТВА У ОПШТИНИ БАЧ’’, а који се спроводи у оквиру ширег пројекта “Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији”, Немачке развојне сарадње који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, одржана је у Малој Сали зграде Народне библиотеке “Вук Караџић” Бач.

Партнери на овом пројекту су Општина Бач и Регионална развојна агенција Бачка, а укупна вредност пројекта је 134.544,90 евра, од чега донација ГИЗ-а износи 121.376,00 евра.

Заменица председника општине Бач, Марина Балабан је на самом почетку поздравила све присутне и честитала пројектном тиму, али и корисницима успешно реализован пројекат.

“Припала нам је изузетна част и задовољство што смо и у овим турбулентним временима, када се цео свет бори са глобалном пандемијом изазваном вирусом COVID-19, а у сарадњи са нашим дугогодишњим партнерима Сталном конференцијом градова и општина, Регионалном развојном агенцијом Бачка, али и представницима Немачке развојне сарадње успели да реализујемо овај битан и важан пројекат”, истакла је Балабан у свом обраћању.

Окупљенима су се обратиле представнице пројектних партнера Марија Прокопић из РРА Бачке и Весна Петровић из Удружења Рома и Румуна “Младост” Вајска, које су биле координаторке овог пројекта свака у својој област, првенствено у фази остваривања општих и специфичних циљева пројекта, као и директној комуникацији са представницима циљних група.

Менаџер пројекта Никола Бањац из канцеларије за локални економски развој општине Бач представио је један од кључних резултата.

“Један од продуката пројекта била је и израда web платформе inkluzijabac.rs која је постала нови алат Општине Бач за промоцију не само овог пројекта него и свих активности у вези са укључивањем маргинализованих група у друштво, а пре свега на тржиште рада”, рекао је Бањац.

Корисници овог пројекта су у кратком разговору са модератором конференције изнели сопствена искуства, али и изразили захвалност на добијеној опреми која ће им помоћи приликом покретања сопственог бизниса, као што су пружање фризерских и козметичких услуга, прања тепиха, ауто лимарска радионица и сл.
Поделите

Корисни линкови