Одржана завршна конференција пројекта CINEMA у оквиру конференције под називом „Редизајнирајте свој град – Укључивање креативних потенцијала за иновације“

Image

Завршна пројектна конференција „Редизајнирајте свој град – Укључивање креативних потенцијала за иновације“ кроз пројекат CINEMA одржана је 23. новембра у виртуелном формату и постигла је велики успех. Угостили смо скоро 100 учесника из 19 земаља. Примили смо поздраве од Сорина Максима, директора Западне регионалне развојне агенције из Румуније и домаћина догађаја, од Наталије Лихолот, нашег пројектног менаџера из Програма за Дунавски регион, увод у пројекат од стране Грит Акерман, нашег водећег партнера из Привредне коморе Словеније. Наредни је говор одржао научник Чарлс Ландри, аутор и међународни саветник за будућност градова. Говорио је о креативним способностима и потенцијалима града као покретача иновација и економског, друштвеног и културног просперитета и изнео неке изузетне примере. Затим је од учесника затражено да учествују у два круга сесија. Наш циљ је био да на првој сесији поделимо своја искуства и сазнања из пројекта Interreg Cinema, али и да понудимо информације о трендовима у урбаној регенерацији уз помоћ креативних индустрија. Имали смо среће да конференцији присуствују екстерни стручњаци који су водили други круг сесија, и то Баханур Насиа о концептима одрживог развоја града као доказ будућности, Роланд Мурауер (CIMA консалтинг и менаџмент Аустрија) о трендовима у урбаној регенерацији и Михаи Ионита (UrbanizeHub) о креативности као покретачкој снази интелигентних градова.

 

Пројекат CINEMA Креативне индустрије за нове градске привреде у региону Дунава је финансиран од стране Европске уније, кроз Интерег Дунавски транснационални програм. Укупна вредност пројекта је 2.249.073,50 евра, а период реализације од 1.7.2020. - 31.12.2022. године.

 

Желимо да се захвалимо свим партнерима, симпатизерима и учесницима овог сјајног завршног догађаја!




Поделите

Корисни линкови