Одржана завршна конференција пројекта ADRISEISMIC

Image

Представнице Регионалне развојне агенције Бачка присуствовале су Завршној конференцији пројекта „Нови приступи за сеизмичко унапређење и обнову јадранских и јонских историјских урбаних центара – ADRISEISMIC“ која се одржала 17. јануара 2023. године у Болоњи. Домаћин конференције у чијим просторијама је одржан овај догађај био је један од пројектних партнера на поменутом пројекту - Завод за стручно оспособљавање грађевинских радника у провинцији Болоња – I.I.P.L.E.


Међу присутнима на конференцији, поред представника пројектних партнера, били су и представници стручне јавности из Италије и том приликом су представљени сви резултати који су постигнути током имплементације пројекта ADRISEISMIC. Такође, одржан је и састанак свих пројектних партнера на коме су договорене завршне активности на пројекту с обзиром да се његова имплементација ближи крају.


Подсећања ради, имплементација пројекта ADRISEISMIC започела је 1. марта 2020. године, а завршетак је планиран за 28. фебруара 2023. Поред Регионалне развојне агенције Бачка у имплементацији пројекта учествовало је још седам партнера из пет различитих земаља из Јадранско-јонског региона. Главна подручја на које је пројекат био усмерен су историјски урбани центри, историјски тргови и околне зграде, који представљају симбол локалног идентитета и социо-економских језгара у Јадранско-јонском региону, а основни циљ је био обезбеђивање смањења сеизмичке рањивости поменутих материјалних добара.

Више о завршној конференцији можете сазнати и на ADRISEISMIC веб сајту путем следећег линка:

https://adriseismic.adrioninterreg.eu/news/adriseismic-final-meeting-bologna-january-2023-results-interreg-adrion-project 




Поделите

Корисни линкови