Одржана затварајућа конференција пројекта Мастер 5!

Image

У Загребу је јуче, 3. јула 2019. године одржана затварајућа конференција пројекта Master 5 - Development of Master School Model through Regional VET-Business Partnership.


Конференцију је отворио господин Драгутин Раногајец, председник Хрватске занатске коморе, а затим је Јања Старц из привредне коморе Кршко која је носилац пројекта презентовала пројекат. Представници пројектног тима су појединачно представили резултате по радним пакетима, односно партнерским земљама.
У оквиру затварајуће конференције је одржан и округли сто на тему развоја модела мајсторских школа у Словенији, Хрватској и Србији у ком су учествовали представници пројектних партнера као и представници занатске коморе из Загреба, господин Мирза Шабић, председник коморе и Споменка Кребсз, председница одбора за стручно образовање.

У дводневном боравку у Загребу одржан је и низ састанака пројектних партнера у циљу успешног завршетка пројекта и реализације преосталих активности.

Пројекат је одобрен у оквиру Erasmus + Programme of EU, на ком је Регионална развојна агенција Бачка партнер на пројекту. Носилац пројекта је Регионална привредна комора Кршко - Словенија, а остали партнери су: Општина Кршко -Словенија, Школски центар Кршко-Севница из Словеније, Хрватска занатска комора, Занатска школа-установа за образовање одраслих – Хрватска и Хрватска економска асоцијација - Немачка. Придружени партнер на пројекту је Унија послодаваца Војводине - Србија.

Основни циљ пројекта је подршка развоју и могућностима развоја вишег стручног образовања кроз регионална партнерства између преносиоца знања, пословних и социјалних партнера са посебним фокусом на потребе за вештинама вишег нивоа стручног образовања.

Вредност пројекта је 334.333,5 еура (ЕУ Грант 80%, кофинансирање 20%), а време реализације пројекта је 1.9.2017.-31.8.2019. године.




Поделите

Корисни линкови