Одржана редовна седница Скупштине чланова Регионалне развојне агенције Бачка у Сомбору

Image

Редовна седница Скупштине чланова Регионалне развојне агенције Бачка, одржана је 16.12.2022. године у Сомбору.

На самом почетку, испред града Сомбора, присутнима је пожелела добродошлицу заменица градоначелника, гђа Љиљана Тица.

Након утврђеног кворума и усвајања предложеног дневног реда, директор Агенције Ивана Крсмановић, представила је План рада за 2023. годину и навела да је Агенција на располагању за сарадњу за све њене чланове.

Гђа Крсмановић је представила неке од пројеката који се реализују у сарадњи са локалним самоуправама, као што је пројекат „Креативне индустрије за нове градске привреде у региону Дунава“ – CINEMA, који се реализује у партнерству са Градом Сомбором, пројекте које смо до сада реализовали са општином Бач, а који су одобрени преко Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), један од њих је „Развој могућности за запошљавање и унапређење запошљивости маргинализованих група у Бачкој - шанса за бољу будућност“, поменула је и реализацију пројеката „Мултисекторски приступ непогодама у Осјечко-барањској жупанији и Аутономној покрајини Војводини - ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“ и „Нови приступи за сеизмичко унапређење и обнову јадранских и јонских историјских урбаних центара“ – ADRISEISMIC.

Директорица је навела и неке од програма на које Агенција планира да аплицира у будућности, а то су прекогранична сарадња са Хрватском и Мађарском, Адрион програм, Еразмус + и други.

Такође, представила је програм Стандардизовани сет услуга (ССУ) који Агенција реализује по
уредби са Министарством привреде и Развојном агенцијом Србије, у оквиру ког запослени пружају информације, саветодавне услуге, менторинг, одржавају обуке и промоције, те ставила на располагање наведене услуге члановима, односно њиховим становницима.

Гђа Крсмановић, укратко је представила и Финансијски план за 2023. годину, где се након тога приступило доношењу одлука које су предвиђене дневним редом, а које су једногласно усвојене.

Седница Скупштине чланова Регионалне развојне агенције Бачка је одржана у свечаној сали
Скупштине Града Сомбора.




Поделите

Корисни линкови