Одржана конференција на пројекту „Промоција одрживог коришћења биоенергије у Западној и Јужној Бачкој“

Image

У петак, 22.10.2021. у Новом Саду одржана је конференција поводом пројекта „Промоција одрживог коришћења биоенергије у Западној и Јужној Бачкој“, који се финансира у оквиру програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“.

Програм „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ финансира Немачко Савезно Министарство за економску сарадњу и развој (BMZ) у оквиру Немачке климатске и технолошке иницијативе (DKTI), а спроводи се у сарадњи са Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (Немачке агенције за међународну сарадњу-GIZ).

У складу са предвиђеном агендом конференције, присутнима су се обратили представници РРА Бачка, директор Ивана Крсмановић и Николина Пупавац, таск менаџер на пројекту, те Александар Поповић, јуниор пројектни менаџер испред Немачке агенције за међународну сарадњу (GIZ).

Конференција је имала за циљ да учесницима представи активности и резултате пројекта, којим се пре свега жели промовисати одрживо коришћење биоенергије у Западној и Јужној Бачкој кроз успостављени Регионални енергетски центар компетенција за Западну и Јужну Бачку, те интензивирати и успоставити сарадња са кључним стејкхолдерима у области биоенергије у Србији и региону.

Поред успостављања Регионални енергетски центар компетенција за Западну и Јужну Бачку пројекат је обухватио и јачање капацитета циљних група на пројекту кроз организацију радионица у области биоенергије (биомаса, биогас), формирање радне групе у области биомасе и енергетске ефикасности, повезивање са кључним партнерима у земљи и региону као и спровођење снажне медијске кампање ради подизања свести јавности о значају одрживе употребе обновљивих извора енергије.

Пројекат, укупне вредности 31.660,80 ЕУР се спроводи у периоду од јула до новембра месеца 2021. године.




Поделите

Корисни линкови