Одржана дводневна радионица за ученике СШ "22. октобар" у Жабљу

Image

У оквиру пројекта „ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ – Знањем до посла фаза 3“, који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине, Регионална развојна агенција Бачка (РРА Бачка) је одржала дводневну радионицу, 18. и 19. октобра 2023. године, за ученике завршне године СШ „22. октобар“ у Жабљу. 

Радионицу на тему „Бизнис план“ одржале су запослене у РРА Бачка Андреа Стијепић и Милана Поповић, док је радионицу „Како се представити послодавцу – разговор за посао“ одржао андрагог, др Љиљана Димитријевић.

У оквиру радионице на тему „Бизнис план“ ученици завршне године средње школе су поред саме израде бизнис плана, имали прилику да науче нешто више о томе шта представља Агенција за привредне регистре (АПР), како се регистровати као привредни субјект, разлику између предузетника и привредног друштва, о порезима и доприносима, док су у оквиру радионице „Како се представити послодавцу – разговор за посао“ имали прилике да се сусретну са писањем мотивационог писма, CV-a и опробају се у интервјуу за посао.

РРА Бачка реализује пројекат већ трећу годину за редом, а све са циљем да се млади из региона Бачке оснаже у области имплементације пословне идеје, те да им се омогући да се интегришу на тржиште рада након завршеног школовања.


Више о пројекту: https://www.rda-backa.rs/projekti/osnazivanje-mladih-znanjem-do-posla-faza-iii_180.html 
Поделите

Корисни линкови