Одржана друга дводневна радионица у оквиру пројекта "Оснаживање младих - Знањем до посла"

Image

У оквиру пројекта „ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ – Знањем до посла фаза 3“, који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине, Регионална развојна агенција Бачка (РРА Бачка) је одржала другу дводневну радионицу, 25. и 26. октобра 2023. године, за ученике завршне године СШ „Лукијан Мушицки“ у Темерину и тиме завршила и последњу активност на пројекту. 

За одржавање дводневне радионице биле су задужене Андреа Стијепић, Милана Поповић и екстерно ангажован предавач др Љиљана Димитријевић.

У оквиру радионице на тему „Бизнис план“ ученици завршне године средње школе су поред саме израде бизнис плана, имали прилику да науче нешто више о томе шта представља Агенција за привредне регистре (АПР), како се регистровати као привредни субјект, разлику између предузетника и привредног друштва, о порезима и доприносима, док су у оквиру радионице „Како се представити послодавцу – разговор за посао“ имали прилике да се сусретну са писањем мотивационог писма, CV-a и опробају се у интервјуу за посао.

РРА Бачка реализује пројекат већ трећу годину за редом, а све са циљем да се млади из региона Бачке оснаже у области имплементације пословне идеје, те да им се омогући да се интегришу на тржиште рада након завршеног школовања.


Више о пројекту: https://www.rda-backa.rs/projekti/osnazivanje-mladih-znanjem-do-posla-faza-iii_180.html 




Поделите

Корисни линкови