Одржан састанак са министром Кабинета за равномерни регионални развој Едином Ђерлеком

Image

У просторијама Регионалне развојне агенције Бачка је 7. марта 2023. године одржан састанак са министром задуженим за равномерни регионални развој Едином Ђерлеком.

Министар је разговарао са представницама Регионалне развојне агенције Бачка о сарадњи и подршци капацитетима агенције, како би њен рад постао видљивији, а значај у економском развоју овог региона био препознат на прави начин.

Министар Ђерлек истакао је да је током претходног периода обишао већину регионалних агенција у Србији и лично се уверио у њихов значај на локалном нивоу. Регионалне агенције су, како је оценио, један од најзначајнијих, покретачa развоја у појединим локалним срединама и снажна подршка појединцима у покретању сопствених бизниса. Таква врста подршке је, према његовим речима, нарочито важна за оне који живе у руралним подручјима и којима је могућност добијања пројектне или финансијске помоћи мање доступна.

„Ми имамо вредне и радне људе у целој Србији, којима не недостаје идеја и енергије, као и велике природне ресурсе. Наш циљ је да их подржимо и охрабримо да започну и развију своје пословање како би у предстојећем периоду постали носиоци и стуб наше привреде“, поручио је Ђерлек.

Андреа Стијепић, Јелена Петров и Милана Поповић су испред Агенције представиле резултате и пројекте које је Агенција постигла од оснивања до данас.

Након састанка организован је обилазак млекаре Carpe Diem која је дугогодишњи клијент Развојне агенције Бачка и представља успешан пример раста и развоја компаније уз подршку коју пружа Агенција.




Поделите

Корисни линкови