Одржан састанак Покрајинског секретара за привреду и туризам и директорице РРА Бачка

Image

У просторијама РРА Бачка је 14. априла одржан састанак Покрајинског секретара за привреду и туризам др Ненада Иванишевића и директорице Агенције Иване Крсмановић у циљу јачања сарадње и рада на заједничким регионалним и међународним пројектима. Састанку су присуствовали и подсекретар Славољуб Арсенијевић, помоћник покрајинског секретара за област туризма, Милан Јарић као и Николина Пупавац, руководилац сектора за развој општина и МСП и Марија Прокопић, руководилац пројеката за развој малих и средњих предузећа.

РРА Бачка у сарадњи са Секратаријатом прати подстицајне мере и приближава услове конкурса клијентима које расписује Секретаријат за привреду и туризам, у складу са пружањем подршке малим и средњим предузећима које Агенција по Уредби са Министарством привреде спроводи. Директорица РРА Бачка је нагласила значај поменуте сарадње и напоменула да је РРА Бачка тело које контактира директно са привредницима и самим тим поседује информације о потребама овог сектора и да стоји на располагању секретаријату као подршка у остварењу горенаведеног циља. На састанку је тема била и реализација пројеката из области запошљавања и туризма као и женског и социјалног предузетништва.

Секретар је истакао да РРА Бачка остварује један од најбољих и најучинковитијих резултата у пружању подршке предузетничком сектору. Покрајински секретаријат за привреду и туризам сваке године расписује конкурсе за самозапошљавање и набавку опреме, који буду истакнути на интеренет страници РРА Бачка. Агенција пружа саветодавну услугу као подршку у припреми документације и бизнис плана приликом аплицирања на поменуте конкурсе.




Поделите

Корисни линкови