Одржан Састанак партнера у Новом Саду у оквиру пројекта Regio.Digi.Hub

Image

У Новом Саду је 7. и 8. новембра одржан састанак партнера у оквиру пројекта Regio.Digi.Hub - Regional Development Digital Education HUB - Едукативни дигитални ХАБ за подршку регионалном развоју, који је суфинансиран кроз Erasmus + Програм Европске уније.

На састанку су резимиране реализоване активности као и оне које су преостале да се реализују. Пројекат се завршава у децембру 2023. и са задовољством смо установили да су пројектни резултати успешно имплементирани: Израђена је Иновативна тренинг методологија као и приручник који садржи 3 модула који покривају 15 вештина регионалног развоја за три области које дефинишу раднике у сектору регионалног развоја као „вештине регионалног развоја“. Овај приручник за обуку намењен је запосленима и тренерима стручног образовања, радницима у сектору регионалног развоја, као и другим заинтересованим странама као што су универзитети, ИТ компаније, локалне јавне институције, итд. Три области које дефинишу раднике у сектору регионалног развоја су:

- Стратегије паметне специјализације
- Зелена и дигитална трансформација
- Иновационо предузетништво

Тренинг материјали су постављени на платформу под називом Regio.Digi.Hub Academy која је креирана кроз пројекат а на којој ће тренери из области регионалног развоја имати прилику да унапреде своја знања и вештине и добију сертификат након успешно завршеног курса.

За све оне који раде у сектору регионалног развоја, за оне који желе да сазнају више о новим развојима у циркуларној економији, зеленим технологијама, социјалном предузетништву, паметној специјализацији и још много тога у наставку се налази приступ ка бесплатној Платформи за обуку  


https://regiodigihub.eu/sr_sr/ 




Поделите

Корисни линкови