Одржан први транснационални састанак партнера на пројекту Regio.Digi.Hub

Image

Представнице Регионалне развојне агенције Бачка – Милана Поповић и Марија Прокопић присуствовале су првом транснационалном састанку партнера на пројекту REGIO.DIGI.HUB - Regional Development Digital Education HUB (Едукативни дигитални ХАБ за подршку регионалном развоју) који се одржао у периоду 23.3.-24.3.2022. године у граду Русе у Бугарској.

Домаћин поменутог састанка била је Привредна комора Русе из Бугарске, а партнери на пројекту имали су могућност избора да састанку присуствују уживо или онлине. Неке од тема које су разматране на овом састанку биле су усаглашавање и планирање надлежности сваког од партнера у циљу успешне реализације предстојећих активности на пројекту.

Циљ пројекта REGIO.DIGI.HUB има за циљ да изгради капацитете образовања (VET систем) за подршку регионалном развоју на европском нивоу проналажењем најбоље комбинације приступа “одоздо према горе” и лидерства које укључује едукаторе, тренере и полазнике са најрелевантнијих стратешких нивоа. Носилац пројекта је Североисточна регионална развојна агенција (NERDA) из Румуније, а остали партнери су Atlantis Engineering (Грчка), Регионална развојна агенција Горењска (Словенија), Политехнички центар Tkorierri S.Coop (Шпанија), Будаков филмови (Бугарска), IDEC (Грчка) , Привредна комора Русе (Бугарска) и Регионална развојна агенција Бачка.

Пројекат се реализује кроз Erasmus + Programme of EU. 

  




Поделите

Корисни линкови