Одржан округли сто „Отворени дијалог у оквиру креативних индустрија“ у Сомбору

Image

Регионална развојна агенција Бачка и град Сомбор организовали су округли сто под називом „Отворени дијалог у оквиру креативних индустрија“, који представља једну од последњих активности на пројекту „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Креативне индустрије за нове градске привреде у региону Дунава“, акроним CINEMA).

Основни циљ поменутог округлог стола је био да окупи представнике јавног, приватног и цивилног сектора који су активни у области креативних индустрија у Граду Сомбору како би им се представили кључни резултати на пројекту CINEMA и Нацрт локалног Акционог плана за подршку креативним индустријама.

Пројектни конзорцијум CINEMA пројекта чине 22 партнера, представника локалних самоуправа, привредних комора, организација цивилног сектора и образовних институција из Немачке, Аустрије, Словеније, Словачке, Србије, Румуније, Бугарске и Молдавије. У поменутом конзорцијуму, партнере из Србије представљају Град Сомбор и Регионална развојна агенција Бачка, као и Град Нови Сад као придружени партнер.

Пројекат CINEMA одобрен је у оквиру Дунавског транснационалног програма и започео је са имплементацијом 01.07.2020. Пројекат се завршава 31.12.2022. године и укупан буџет пројекта износи 2.249.073,50 евра.




Поделите

Корисни линкови