Одржан фестивал Регионални бренд Бачке

Image

У оквиру пројекта „Агроподршка - подршка унапређењу руралне економије у региону Бачка“ одржан је фестивал Регионални бренд Бачке на тргу у општини Сремски Карловци 8. јуна 2019. године на коме се представило 40 произвођача – привредника и пољопривредника из Бачке који су излагали своје производе и позивали на дегустацију. Сви посетиоци имали су могућност да дегустирају и купе производе које су носиоци малих пољопривредних газдинстава и мануфактурних радионица израдили користећи локалну радну снагу и локалне ресурсе из Бачке.

На фестивалу се могла наћи широка лепеза домаћих производа попут меда, вина, сирева, сухомеснатих производа, посластица, ручно рађених предмета од природних материјала и многих других.

Део излагача са фестивала носи ознаку Бренд Бачке, који већ годинама уназад наступају под заједничким именом и на тај начин умрежени постижу лакше позиционирање на тржишту.

Фестивал је организован као једна од активности пројекта „Агроподршка - подршка унапређењу руралне економије у региону Бачка“ који је финансиран од стране Владе Руске Федерације и имплементиран од стране Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у оквиру програма “Помоћ за трговину – подршка јачању произвођачких капацитета агро-индустријског сектора у Републици Србији”, чија је укупна вредност 21.260,00 УСД, а основни циљ је подршка развоју руралне економије у региону Бацка кроз одрживо коришцење локалних капацитета (људских, природних и културних) како би се унапредио квалитет живота локалног становништва.




Поделите

Корисни линкови