Одржан 7. Међународни форум о сарадњи

Image

Међународни форум о сарадњи је одржан у Требињу 3. и 4. новембра 2022. године.

Првог дана Форума је одржана панел дискусија на тему “Регион као заједнички туристички производ". Панелу су присуствовали министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић, директор компаније „Casa del Mare“ Никола Милић, директор ЈП „Gold gondola Zlatibor“ Бојана Божанић, Владимир Јовановић представник Гиз-а Србија и в.д. начелника Одељења за туризам, пољопривреду и предузетништво у Граду Требиње Бојан Вучуревић.

Други панел који је одржан првог дана је „Сарадња између локалних и регионалних развојних агенција“, на којем су своја искуства презентовати представници локалних и регионалних развојних агенција из Републике Српске и Србије. Пројекат Бренд Бачке, као пример добре праксе, је презентовала Андреа Стијепић испред РРА Бачка. На панелу су учествовали директори Развојних агенција: Ивана Крсмановић (Регионална развојна агенција Бачка), Ненад Поповић (Регионална агенција за економски развој Шумадије), Славко Лукић (Регионална развојна агенција Златибор), Младенка Пандуревић (Градска развојна агенција Источно Сарајево), Бојан Бендераћ (Развојна агенција Требиње), Александар Дрљача (Развојна агенција града Приједора).

Током одржавања Форума директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић и директор Развојне агенције Србије Радош Газдић, су потписали Меморандум о сарадњи којим ће досадашња сарадња две агенције бити проширена и на област инвестиција.

У оквиру 7. Међународног форума су одржани и међународни пословни сусрети за компаније и кластере, а са циљем умрежавања и стицања нових пословних партнера. Преко 200 компанија из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Италије, Немачке и других земаља су се окупили на овогодишњим b2b сусретима.

Догађај и пословни сусрети део су активности Европске мреже предузетништва.




Поделите

Корисни линкови