Одржан 2. Догађај мултипликације пројекта Regio.Digi.Hub

Image

У оквиру 8. Међународног форума о сарадњи у Нишу, одржан је догађај под називом "2. Догађај мултипликације" кроз пројекат Regio.Digi.Hub - Regional Development Digital Education HUB - Едукативни дигитални ХАБ за подршку регионалном развоју.

Овај догађај је окупио више од 20 учесника из сектора регионалног развоја: регионалне развојне агенције, државне службенике из локалне јавне управе, мала и средња предузећа, тренере и креаторе политика.

На догађају је презентован пројекат, као и резултати истог у оквиру ког је израђена Иновативна тренинг методологија и тренинг материјали на 15 различитих тема.

Тренинг материјали су постављени на платформу под називом Regio.Digi.Hub Academy која је креирана кроз пројекат а на којој ће тренери из области регионалног развоја имати прилику да унапреде своја знања и вештине и добију сертификат након успешно завршеног курса.

У оквиру презентације креиран је QR код путем ког су сви учесници приступили курсу и материјалима на својим уређајима, где су уз упутство о коришћењу добили све неопходне информације о прегледу материјала и полагању курса.

Овим путем позивамо све учеснике из сектора регионалног развоја да приступе платформи и стекну неопходне компетенције за тренутно актуелне теме које ће користити приликом одржавања обука. https://academy.regiodigihub.eu/

Циљ пројекта је изградња капацитета образовања (ВЕТ систем) за подршку регионалном развоју на европском нивоу проналажењем најбоље комбинације приступа “одоздо према горе” и лидерства које укључује едукаторе, тренере и полазнике са најрелевантијих стратешких нивоа.

Пројекат се реализује кроз Erasmus + Програм Европске уније од 01.01.2022 - 31.12.2023. године.




Поделите

Корисни линкови