Одобрен пројекат „Одрживост уједињења“

Image

У оквиру позива који је био отворен до марта 2017. године програма „Европа за грађане и грађанке” за меру 2.1 Братимљење градова поднето је укупно 482 предлога пројеката из 24 државе, а одобрено је 134 пројекта.

Од укупно 9 поднетих предлога пројеката са носиоцима из Републике Србије, одобрена су 4 од којих је и пројекат Општине Бачки Петровац под називом „Sustainability of Unification“.

Прошле године је Општина Бачки Петровац заједно са својим партнерима успешно спровела пројекат „United in one Union“ који је имао је за циљ представљање Европске уније као Уније подршке са активним и свесним грађанима који учествују у свим сферама живота своје локалне заједнице.

Централне пројектне активности везане су за термин догађаја Словачких Народних Свечаности које се одвијају сваке године први викенд у августу, а једна су од већих манифестација у овој регији. С обзиром на велику фреквентност људи из земље и региона у овом периоду, очекује се остваривање максималних резултата.

Један од партнера на овом пројекту је и наша агенција - Регионална развојна агенција Бачка. Радујемо се још једној успешној сарадњи и реализацији пројекта.

http://www.backipetrovac.rs/vesti/projekat-odrzivost-ujedinjenja




Поделите

Корисни линкови