Најава радионица на тему природних катастрофа кроз пројекат TOGETHER WE STAND - 13.05.2021.

Image

Регионална развојна агенција Бачка кроз пројекат “Мултисекторски приступ непогодама у Осјечко-барањској жупанији и Аутономној покрајини Војводини - ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ (TOGETHER WE STAND)“ организује шест радионица на тему „Еколошки и инфраструктурни ризик од отпада у случају природних катастрофа и протоколи за поступање са органским отпадом у случају природних катастрофа" у периоду април-мај 2021. године.

На радионицама ће се говорити о еколошким принципима, заштити вода и земљишта, анализи исплативости трошкова (Cost benefit analysis), заштити од вода, очувању биосфере и заштити биодиверзитета, опасним супстанцама и о управљању отпадом.

Радионице су намењене представницима локалних самоуправа, цивилних организација и НВО сектора, представницима ватрогасних служби и Црвеног крста, студентима, као и свим заинтересованим грађанима са територије Бачке и Срема (26 локалних самоуправа). 

Следећа радионица биће одржана online, путем Zoom апликације 13. маја текуће године са почетком у 13 часова и намењена је представницима наведених категорија друштва са територије локалних самоуправа: Бечеј, Врбас, Кула и Србобран.

Сви заинтересовани могу да се пријаве овде

Пројекат се реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска- Србија 2014-2020, а укупна вредност износи 1.797.180,20 евра.

Циљ пројекта је интегрисање прекограничног, вишесекторског приступа који подиже виши ниво спремности за катастрофе као и заједничко деловање у случају великих поплава или несрећа које укључују опасне хемикалије или друге опасне материје и санацију животне средине кроз координисано управљање катастрофама и отпадом користећи најбоље праксе ЕУ.

Више о пројекту можете прочитати на:
https://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/project/together-we-stand/ 
https://www.facebook.com/projektTWS 

 

Агенда




Поделите

Корисни линкови